Tales of Angst, Numbness and Hypertension (2018)

Tales of Angst, Numbness and Hypertension

Tolga Tüzün, Çağlayan Yıldız, Can Kozlu

Featuring Engin Recepoğulları Listen on Apple Music

(scroll down for english)

Solo piyano albümüm “Multiple Wounds”’un kayıtlarını takip eden iki günde Can Kozlu ve Çağlayan Yıldız’la bir trio kayıdına girdik. Bazen benim teklif ettiğim yapıların etrafında bazen de tamamen bilinç akışına kendimizi bırakarak aralıksız iki gün çaldık. İki parçada konuk olan Engin Recepoğulları’nın katkısı ve Oğuz Büyükberber’in prodüktörlüğü ile “Tales of Angst, Numbness and Hypertension” bir doğaçlama albümü olarak çıkıyor karşınıza.

Her ne kadar piyano, bas ve davul birlikteliği klasik cazdan aşina olduğumuz bir piyano trioyu çağrıştırsa da “Tales of Angst, Numbness and Hypertension” bir piyanist albümü değil. Üç solistin birbirini dinlediği, bazen aynı anda konuştuğu, karşılıklı etkileşimle birbirlerine alanlar açtıkları bir müzikal durum.

Albümün ismine gelince, “Endişe, Uyuşukluk ve Hipertansiyon Masalları”’nın bizim için göndermeleri çok net olsa da neye işaret ettiklerini anlamayı sizin hayalgücünüzün cambazlığına bırakıyorum. Aynı şey müzik içinde geçerli.

Tolga Tüzün: Piyano

Çağlayan Yıldız: Elektrik Bas

Can Kozlu: Davul

Engin Recepoğulları: Soprano Saksofon

Mix: Tolga Tüzün

Mastering: Hakan Kurşun

Kayıt: Arda Keremoğlu ve Can Bora Genç

Çağlayan Yıldız, bu albümde kendi tasarımı olan bir Özgür Turan Bası çalmıştır.

In the following days of the recording session of my solo piano album “Multiple Wounds,” Çağlayan Yıldız, Can Kozlu and I recorded a trio album. We played nonstop for two days, sometimes around some structures that I proposed, sometimes in a total flow of consciousness. Produced by Oğuz Büyükberber, “Tales of Angst, Numbness and Hypertension” makes an appearance as an improvisatory album with Engin Recepoğulları who joined in as a guest in two tracks.

Even though the combo of piano, bass and drum is reminiscent of a classical jazz piano trio, “Tales of Angst, Numbness and Hypertension” is not a pianist album. It is more of a musical situation wherein three soloists listen to each other, sometimes speak at the same time and open spaces for each other via mutual interaction.

And the title: Although its references are clear for us, I leave to the agility of your imagination to make sense out of it. So is true for the music. 

Tolga Tüzün: Piano

Çağlayan Yıldız: Electric Bass

Can Kozlu: Drums

Engin Recepoğulları: Soprano Saxophone

Mix: Tolga Tüzün

Mastering: Hakan Kurşun

Recording: Arda Keremoğlu ve Can Bora Genç

Çağlayan Yıldız plays with his own design Özgür Turan Bass.